print | tekst grootte: A A A
  • Home
  • » Informatie

Algemene informatie

LeerlingVavo betekent voortgezet algemeen volwassenenonderwijs en is bedoeld voor 18-plussers die nog geen diploma mavo, havo of vwo hebben. Ben je 16 of 17? Ook dan zijn er mogelijkheden om met een vavo-opleiding te beginnen als de dagschool waar je vandaan komt, je aan ons uitbesteedt. Dat kan met dit uitbestedingsformulier (vraag je decaan om meer informatie). Kijk bij aanmelden voor meer informatie. Er zijn mogelijkheden via het vavo, overdag of in de avond, om het diploma mavo, havo of vwo in een aantal verschillende onderwijstrajecten te behalen.

Onze speerpunten:

Vavo-opleidingen van het VAVO Rijnmond College zijn een samenvoeging van de vavo-opleidingen van het Albeda College en Zadkine. Dankzij de samenvoeging is een fijnmazig net ontstaan van gespecialiseerde vavo-mogelijkheden in onderwijstrajecten met allerlei varianten, overdag en in de avond, voor mavo, havo en vwo voor volwassenen. De vavo-opleidingen worden het komend schooljaar op twee locaties in de Rijnmond verzorgd. Onze hoge slagingspercentages zijn voor een groot deel terug te voeren op de kennis en kunde van docenten die hun vak verstaan en die ruime ervaring hebben in dit tweedewegonderwijs cq. tweedekansonderwijs dat het vavo kenmerkt. Een ander sterk punt van de vavo-opleidingen van het VAVO Rijnmond College is dat de kosten betaalbaar zijn, zeker in vergelijking met commerciële aanbieders.

Aanmelding en praktische informatie

Hieronder vind je algemene praktische informatie.

Hoe meld ik mij aan?

Gebruik de webformulieren onder aanmelden om je interesse aan te geven en je op te geven voor een opleiding. Je krijgt dan informatie over hoe je een afspraak kunt maken voor een intakegesprek. Vanaf 5 juni tot aan de zomervakantie zijn de gesprekken. Als de groepen niet vol zitten, kun je ook in de eerste week na de zomervakantie terecht. Meer informatie over aanmelden vind je bij aanmelden.

Waar worden de lessen gegeven?

Het onderwijs van het VAVO Rijnmond College wordt aangeboden op 2 locaties: de Mathenesserlaan in Rotterdam centrum en de Dakotaweg in Capelle aan de IJssel.
Zie hierover ook de informatie bij locaties.

Wat zijn de kosten?

Kijk bij kosten voor een overzicht van de kosten voor een opleiding bij het VAVO Rijnmond College.

Kan ik alvast een MBO-opleiding volgen?

Meer informatie over het alvast volgen van een MBO opleiding terwijl je studeert aan het VAVO Rijnmond College vind je bij Alvast MBO.

Wanneer ben ik ingeschreven?

Als alle documenten ingevuld en ondertekend zijn en als het lesgeld betaald is.

Wanneer begint de school?

Begin september. Zie ook vakanties op deze pagina.

Ik ben gezakt voor mijn examen. Moet ik nu alle vakken overdoen?

Je hoeft alleen in die vakken examen te doen die nodig zijn om een diploma te halen. Een cijferlijst van je vorige VO-school en de cijferlijst van het vavo kunnen gecombineerd worden. Je moet wel de originele cijferlijst van je VO-school meenemen.

Mag ik mijn sectorwerkstuk/profielwerkstuk meenemen naar het vavo?

Ja, mits je sectorwerkstuk als voldoende of goed beoordeeld is en de sector hetzelfde blijft. Bij het profielwerkstuk moet je een cijfer behaald hebben hoger dan een 4.

Moet ik zelf boeken kopen?

Ja. Het vavo heeft een overeenkomst met Van Dijk Educatie. De boekenlijst staat op hun website en je kunt er boeken huren en kopen. Je kunt bij hen gespreid betalen. De boeken worden thuis afgeleverd. Aan het eind van het schooljaar lever je ze op een bepaald moment op school weer in. De boeken kun je ook bij iedere boekhandel bestellen of tweedehands kopen bij bijvoorbeeld De Slegte. Maar let wel goed op dat je de juiste druk koopt. Kijk hier voor een idee van de kosten.

Als je 16 of 17 jaar bent, heb je recht op gratis schoolboeken. Je moet dan boeken huren bij Van Dijk Educatie.

Hoe groot zijn de klassen?

Van tien tot dertig leerlingen.

Hoe oud zijn de leerlingen bij het volwassenenonderwijs?

De leeftijd die het meest voorkomt, is 18 jaar. 90% is tussen de 16 en 23 jaar. Maar er zitten beslist ook 23-plussers in diverse lessen.

Wat merk ik eigenlijk van het volwassen zijn op het vavo?

Je wordt aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid. Alleen als je 16 of 17 bent, worden de cijferlijsten naar je ouders of verzorgers opgestuurd. Om aanwezigheid in de les te stimuleren krijg je één herkansing per vak als je ten minste 70 procent aanwezig bent geweest in de lessen van dat vak.

Vakanties

Overzicht schoolvakanties in het schooljaar 2013-2014:
(N.B.: bij de tussen haakjes genoemde aantallen zijn de feestdagen die in die vakantie vallen niet meegeteld)

contact |