print | tekst grootte: A A A

Begeleiding

LeerlingJe hebt natuurlijk de docenten die je bij je lessen begeleiden. Dat is een van de sterke kanten van het VAVO Rijnmond College. Voor een aantal vakken zijn extra lessen ingeroosterd. Sommige docenten zijn ook mentor. Als je aan een mentor bent toegewezen, dan zal hij/zij regelmatig met je praten over het verloop van je studie. Je kunt natuurlijk ook zelf bij hem/haar terecht.

Leerlingbegeleider

Elke opleiding heeft een leerlingbegeleider, met wie je over de studie kunt praten en bij wie je ook terecht kunt voor een gesprek op persoonlijk gebied. Tijdens het huiswerkuur dat bij sommige opleidingen staat ingeroosterd, wordt naast studievaardigheid speciale aandacht besteed aan het begeleiden van sector- en profielwerkstukken. Daarnaast is er voor iedere afdeling een decaan.

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk je diploma halen. Toch vinden wij het belangrijk dat jij je ook prettig voelt op het VAVO Rijnmond College. Daarom besteden we veel aandacht aan begeleiding. Als je moeite met bepaalde studieonderdelen of persoonlijke problemen hebt, kun je altijd terecht bij een docent of je mentor.
Voor extra steun, aandacht en begeleiding kun je door hen doorgestuurd worden naar het Albeda Trajectbureau .

Schoolmaatschappelijk werk

Je volgt een opleiding met als doel het behalen van een diploma. Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je op school even niet verder kunt. Gevolg: je haalt slechte resultaten, voelt je ongelukkig op school of je overweegt zelfs om met de opleiding te stoppen. Schoolmaatschappelijk Werk kan dan proberen je weer op weg te helpen. De schoolmaatschappelijk werkster bekijkt samen met jou wat er aan de hand is en wat eventuele oplossingen zijn.

Trajectbureau

Voor wie is het trajectbureau?

Het Trajectbureau is er voor alle deelnemers van het VAVO Rijnmond College. De medewerkers kunnen je helpen bij vragen en problemen van allerlei aard. Ook geïnteresseerden van buiten die een opleiding willen gaan volgen en daarover graag een deskundig advies willen hebben, zijn van harte welkom.

Wat mag je verwachten?

Het trajectbureau heeft twee hoofdtaken:

Daarnaast kun je nog voor veel meer bij hen terecht, zoals:

Hoe kun je je aanmelden bij het trajectbureau?

Het kan zijn dat je studiebegeleider je verwijst. In dat geval stuurt deze een aanmeldingsformulier op, dat hij of zij meestal samen met jou invult. Daarna krijg je zo spoedig mogelijk een uitnodiging voor een eerste gesprek.

Je kunt ook altijd zelf contact opnemen met het trajectbureau. Dit kan telefonisch, maar je kunt ook zelf langskomen om een afspraak te maken. Geef wel even aan waarvoor je komt.

Deze locatie is er voor alle leerlingen van het VAVO Rijnmond College:

Rosestraat 1101
3071 AL Rotterdam
T (010) 290 10 20

Meer info op de site van het Albeda College.

Na het vavo

Wil je iets weten op het gebied van loopbaanoriëntatie of een vervolgopleiding, dan kun je bij de decaan een afspraak maken. Er is ook de mogelijkheid tot het afleggen van een beroepskeuze-interessetest.

Ter voorbereiding kun je alvast zelf een online test doen. Doe nu de studiekeuzetest (je komt eerst op een inlogscherm terecht. Heb je niet eerder een test gedaan, klik dan op het inlogscherm direct op de knop 'aanmelden').

Voorzieningen

Een prettige plek om aan je opdrachten te werken, iets op te zoeken op het internet of wat kopieerwerk te doen: ons openleercentrum vormt een prima gelegenheid om op je gemak daaraan te werken.

Het is ook mogelijk om boeken te lenen uit de schoolbibliotheek.

contact |