print | tekst grootte: A A A

HAVO-snel

Wat is havo-snel?Leerling

In havo-snel wordt de stof van havo-4 en havo-5 in één jaar behandeld.

Voor wie is havo-snel bedoeld?

Havo-snel is bedoeld voor leerlingen die havo-4 al doorlopen hebben. Als je net niet over bent naar havo-5 of vwo-5, kun je toegelaten worden tot havo-snel.

Welke profielen kun je kiezen?

Alle profielen worden aangeboden. Het kan een enkele keer voorkomen dat we niet alle vakken aanbieden die je vorig jaar ook hebt gehad. Tijdens het intakegesprek worden dan alternatieven besproken.

Welke eisen worden er aan een leerling havo-snel gesteld?

Havo-4 en havo-5 in één jaar doen vergt een serieuze studiehouding. Het is een zwaar jaar. Een leerling havo-snel moet naast school (vaak van half negen tot vier uur) nog rekenen op twee á drie uur huiswerk per dag. Ook wordt er van je verwacht dat je initiatieven kunt nemen, zelfstandig kunt werken en eigen verantwoordelijkheid kunt nemen.

Wat biedt havo-snel nog meer?

Bij havo-snel krijg je veel begeleiding. In principe heb je één keer in de vier weken een gesprek met je studiebegeleider. Als het nodig is, kunnen er ook gesprekken met je ouders plaatsvinden. Je presentie wordt doorlopend in de gaten gehouden. Soms vinden de lessen in het OLC (open leercentrum) plaats, zodat je ook aan je PWS (profielwerkstuk) kunt werken.

Herprofilering scheikunde en/of natuurkunde

Je hebt al een havo-diploma en je wilt voor scheikunde en/of natuurkunde een havo-certificaat halen, maar deze vakken heb je niet gevolgd in de 4e en/of 5e klas.
Meld je aan voor havo Snel (overdag) en vermeld (bij opmerkingen) “herprofileerder”. Tijdens het intakegesprek wordt bekeken of dit certificaat haalbaar is via deze eenjarige cursus. Hierbij wordt gekeken naar je havo-cijferlijst en moet je een instaptoets te maken.

Hoe kan ik me aanmelden?

Hier kun je het aanmeldformulier invullen en een afspraak maken voor een intakegesprek.
Nog geen 18? Neem dan één van je ouders mee naar het gesprek.
Na het intakegesprek volgt een afspraak voor het maken van een intaketoets. In de tussentijd wordt ook informatie ingewonnen bij je vorige school.
In een volgend gesprek wordt besproken of je toelaatbaar bent.

contact |